Egy módszer, ami segít kiszállni a mókuskerékből

Szia, üdvözöllek! Czank Ferenc vagyok, Harmóniateremtő Specialista.
Nos, ez a téma szerintem az emberiséggel egyidős lehet 🙂 , de mindenképpen nagyon régi. Minden ember szereti a szabadságot, szeretné nyugodtan leélni életét és nem hiszem, hogy van olyan egyén, aki szereti a szenvedést, nem? A válasz is egyértelmű. Viszont akkor miért élnek inkább „rabszolgaságban” és miért szenvednek nap mint nap?? Hogy miért? Hát csupán azért, mert megszokták; és nincs információjuk, vagy nincs képességük az ellenkezőjére – pedig sokan még azzal is tisztában vannak, hogy mi lenne nekik a jobb. Na, ezért érdemes és szeretek is emberekkel foglalkozni, elemezni szokásaikat (a sajátjaim sem kivételek természetesen).

Véleményem szerint háromféle embertípus létezik, most csak a felnőttkorúakat nézve. Az alkalmazott, a kényszervállalkozó és a szabad vállalkozó. Első kettő leginkább – persze tisztelet a kivételeknek – a túléléséért vagy a biztonságáért él. Te melyikbe sorolnád magadat?

Szóval, gyakran figyelem az embereket és visszagondolva gyerekkoromra, hát … nem vagyok biztos abban, hogy a régmúlttal összehasonlítva ma boldogabbak az emberek. Véleményed?
Pedig szerintem senki sem így indult megszületésekor útjára ebben a világban. Elég megnézni egy kisgyereket (nekem könnyű, mert van kettő is) és rögtön szembetűnő, amiről beszélek. Csupa jókedv, vidámság, folyamatos pörgés – mint egy örökmozgó 😊

Mi lehet ennek az oka? Hát megmondom. A gyerekek még tudják, hogy az élet szép, nincsenek félelmeik, igen magas az általános hangulati szintjük és folyamatos az energia utánpótlásuk.

Miről is beszélek én? Arról, hogy szerintem két lehetőségünk van: felismerjük és utána megtanuljuk hiányzó képességeinket, ami által KÉPesek leszünk kiszállni abból a bizonyos aranyos erdei állatka által hajtott kerékből. Másik, hogy maradunk a jelenlegi, megszokott életvitelünknél és nem haladunk egy tapottat sem előre. „Jó hír” az ilyen embernek, hogy folyamatosan tud panaszkodni 😊 Kérdés csupán az, hogy melyik a jobb neked?

Természetesen én nem mindenkihez szólok, tehát ha Te úgy érzed, neked nem aktuálisak a fentiek, akkor ne is kövesd tovább blogbejegyzéseimet.

Ha viszont hozzám hasonlóképpen látod a világot, akkor mindenképpen iratkozz fel most ITT információs csatornámra(hírlevelemre), mert csak a feliratkozott embereknek adok pontos és teljes tájékoztatást.

Plusz lehetőség videókedvelőknek: a tudatosságfejlesztő videók teljes választékának eléréséhez regisztrálj ingyenesen most ITT . Persze ha kérdésed van, bátran jelezz az alábbi elérhetőségek valamelyikén!

Kattints az alábbi videóra és nézz meg egy előadás részletet Szedlacsik Miklós mester-coach-tól, aki egyedülálló tudással rendelkezik és célja e tudás maradéktalan átadása!

Üdvözlettel,
Czank Ferenc
Harmóniateremtő Specialista

Tel.: +36-30-188-6123

E-mail: info@czankferenc.hu

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük