Ha a Hit nem Lenne Akadály, Mindenki, TE is Pont ezt Csinálnád.

Szia, üdvözöllek! Czank Ferenc vagyok.

„A hite hagyott ember, csak vergődik az életben. Amint megszerezted a hitedet, elkezd jobbá válni az életed!” Szedlacsik Miklós mester-coach, boldogság-specialista.

IDEJE RENDBE RAKNI ezt a szinte már közhelyszerűen használt szót: HIT! Mit jelent a számtalan ember számára? Szerintem rengeteg fejben szörnyű káosz van ezzel kapcsolatosan, nem? Ha másképp lenne, NEM OTT TARTANA AZ ÉLETE, AHOL JELENLEG VAN … de ez legyen az én véleményem.Régebben, rengetegszer hallottam egy mondást, ami sajnos rendesen belém is rögzült: „hinni csak a templomban kell”. Nem is tudom honnan indult el ez a marhaság, de aki ezt kitalálta … hát mit mondjak, nem volt a helyzet magaslatán … hacsak nem volt szándékos …,de kitudja?! Sőt, a legtöbben még ma is összemossák a hit szavunkat a vallással, pedig köszönő viszonyban sincsenek egymással. A vallás az egy vállalás életünk egy területére vonatkozólag, mutatva milyen nézőpontra fektetünk nagy hangsúlyt és azt nyíltan vállaljuk is. A hit szavunkra vonatkozólag pedig alább fejtem ki nézeteimet, aztán vagy egyet értesz velem vagy nem 🙂

Időről időre, amíg írom blogomat, elképzelem, és annyira nagyszerű lenne, ha többen itt lennénk egy helyiségben és élőben beszélnénk egy-egy témáról. Például most is annyira kíváncsi lennék a te véleményedre is ezzel kapcsolatban, mert ez is figyelemre méltó fogalom. Életemben már annyiszor megtapasztaltam, hogy óriási különbség egyedül gondolkodni valamin vagy többen beszélgetni valamiről … persze értelmes dolgokra gondolok itt, nem a manapság annyira elterjedt, felesleges és értelmetlen „süketelésre”,fecsegésre. Ez utóbbi csak rabolja az ember idejét,az pedig mindenkinek egy olyan képzeletbeli bankszámla, amiről csak levenni lehet, visszapótolni NEM! – Ez a mondás mindig különlegesen tetszett.

Szóval, szerintem a HIT egy olyan NÉLKÜLÖZHETETLEN “FŰSZER”, ami MEGHATÁROZÓ életünk minden szakaszában és van annyira kulcsfontosságú, mint húslevesben a só! Visszagondolva kisgyerekkorunkra, mennyi hitünk volt akkor? Szerintem 100%. Ahogy nőttünk, mennyire változott ez az arányszülői, baráti és iskolai „jószándékú” befolyásra? Mikor például megkérdezték mi akarsz lenni nagy korodban – és te válaszoltál -, akkor mondták neked is, hogy azt felejtsd el nyugodtan, mert … Na, ez vajon mennyire tette „padlóra”akkor a hitedet? Véleményem szerint van olyan ember, akinek erősen közelített a 0-hoz.

És vajon ha jobban belegondolunk, mikor hibáztunk többet, gyerekkorunkban vagy most, felnőtt korunkban? Én számtalanszor csodálkozva bámultam saját gyerekeimet a játszótéren, milyen „mutatványokat” vállaltak be simán és azokat hibátlanul, épségben megcsinálták. Miért? Azért, mert ők maximálisan meg vannak győződve arról, hogy képesek azt elvégezni, tehát hisznek magukban, nem? Hát dehogynem!Viszont ennek ellenkezőjére is láttam példát. Amikor egy gyereknek folyamatosan mondják, hogy ne csináld ezt és azt, mert elesel vagy beütöd a fejedet stb., hát a gyerek ezt is elhiszi és bekövetkezik, amit sokszor elmondtak neki!

Mi, FELNŐTTEK pedig MENNYIT hibáztunk már életünkben és HIBÁZUNK A MAI NAPIG IS? Ennek pedig – szerintem – nem más OKA VAN, mint a HITünk JELENLEGI SZINTJE és természetesen ehhez kapcsolódva az, hogy MENNYIRE HALLGATUNK LELKÜNK SUGALLATÁRA. És akkor rögtön kapcsolódik a következő kérdés, mennyire hiszünk abban, hogy van lelkünk? Tovább menve mennyire hiszünk őrangyalunkban? Abban biztos vagyok, hogy neked ez nemkérdés, de vajon az átlagember számára mi az elfogadott? Ezzel kapcsolatban – zárójelbe – eszembe jutott két film: „Angyalok városa” és a „Sorsügynökség”. Ha még nem láttad valamelyiket, jószívvel ajánlom!

Visszatérve a hithez, szóval lehet hittel és anélkül is élni. De vajon hogyan és miben érdemes hinni? Kitűnő kérdések, ugye? Erre ugyancsak van saját véleményem és tapasztalatom, mégpedig a következő. Gyerekeink példáját nézve mindenképpen érdemes hinni minimum önmagunkban (lelkünkben és teremtőnkben is egyaránt) ahhoz, hogy sikeresen éljük mindennapjainkat.Húú, de most jön a lényeg, van itt még valami! Brutálisan sarkalatos dolog az, hogy MIBEN HISZÜNK, mihez „adjuk” hitünket? Ezen a ponton érkezünk el egy óriási választóvonalhoz, amikor is életünk irányt vehet teljesen a szakadék felé, ha valami csaló vagy alulról támogatott dologban kezdünk hinni és kezdjük követni. Viszont ennek pozitív ellenkezője is bekövetkezhet életünkben – ami a célunk és amire mindannyian vágyunk-, hogy kiteljesedjen életünk és elérhessük a Boldogságot és szeretetben, békességben élhessünk önmagunkkal és másokkal egyaránt! Elmondhatom, hogy megtapasztaltam már mindkettőt és éreztem az óriási különbséget. Viszont azt is megtanultam, hogy amit érzek különböző helyzetekben, akkor az a helyes vagy helytelen és téves útszámomra, e nélkül nem tudnék különbséget tenni helyes és rossz között.

Ehhez kapcsolódóan van egy igaz mondás, amit mindig szem előtt tartok és követek: „Olyan emberek társaságát keresd, akik azt mondják, hogy hogyan tudsz eljutni célodhoz; és csak olyanoktól fogadj el tanácsot, akik már ott tartanak, ahová te el akarsz jutni!”

A fentieket szem előtt tartva kerestem kérdéseimre a válaszokat, kutattam valami formabontó megoldást évekig és örülök, hogy rátaláltam egy olyan emberre, aki aszerint él, amit tanít, visszaadta teljes mértékben hitemet és végre konkrét módszereket mutat élethelyzetek megoldására!

Most rajtad a sor! IRATKOZZ FEL hírlevelemre ITT, írásaim alapján győződj meg magad, ismerj meg engem és ennek a szervezetnek a vezetőjét Szedlacsik Miklóst, és csak ezután dönts, hogy neked is segítség lehet vagy nem? Mit veszítesz egy egyszerű hírlevéllel? Semmit, mert bármikor leiratkozhatsz!

Majd miután tetszettek írásaim, VÉGEZD EL az ingyenes regisztrációt, kattints IDE  amivel megint nem veszíthetsz, viszont itt már hozzáférést kapsz – mint egy belső kör tagság – a heti ingyenes tudatosságfejlesztő, csodálatos előadásokhoz, ezen kívül rengeteg, több százórányi videóhoz.

DE van itt még más is. Ha jól gondolom, te is a fejlődést keresed, ezért SZEREZD MEG tudást, jelentkezz tanulónak a PPH-hoz  ITT,

Tudom, hogy azok közül, akik ezt a levelet olvassák, csak 15%-a fog befektetni a saját életébe. Nekik tudok segíteni, elérni a boldogságot,szeretetet, békességet. TE DÖNTÖD EL, HOGY KÖZTÜK LESZEL-E!?


A teljes video ITT érhető el.

Ha kérdésed van, bátran jelezz az alábbi elérhetőségek valamelyikén!

Áldás,
Czank Ferenc
Harmóniateremtő Specialista
Tel.: +36-30-188-6123
E-mail: info@czankferenc.hu

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük