Hogyan Bánj a Pénzzel, ha Te Szellemi Ember Vagy

Szia, üdvözöllek! Czank Ferenc vagyok.

Mivel még nem ismerlek személyesen, ezért csak azt tudom, hogy valamilyen mértékben szellemi beállítottságú ember vagy! Miből gondolom? Mert különben biztosan nem olvasnád blogomat most 😊

Első kérdés: Mi jut eszedbe, ha meghallod ezt a szót: PÉNZ? Miért kérdezem? Azért, mert a minap megint megtudtam egy óriási elferdített tanítást (lassan kezdek kételkedni, hogy a médiában hallunk-e igazságot is vagy csak félrevezetést) és rájöttem egy döbbenetes dologra, amit mindenképpen el szeretnék mondani, hátha te is elgondolkodsz rajta. Egyébként azt sem bánnám, ha a blog alján a ‘comment’ mezőbe írnál valamit, ami eszedbe jut erről– ígérem nem fogok a fejedre nőni 😊

Nos, a pénz, mint fogalom, kap „hideget-meleget” egyaránt – ha élne -, egyik percben sírna, a másikban pedig kacagna, az tutti. Hallottál már szüleidtől vagy környezetedben valakitől a pénzről ilyen jelzőket, hogy: „koszos, büdös, kezet kell utána mosni, keményen meg kell érte dolgozni stb.”, lehetne sorolni? Egészen biztos vagyok benne.

Pedig, ha tudnák az ilyen és ehhez hasonló szavakat kimondó emberek, hogy ezzel mást nem tesznek, mint eltávolítják maguktól és egyre szegényebbek lesznek …. Na, de én ezzel nem tudok mit kezdeni.

Szóval, azt hallottam – hozzáteszem, hogy ezt nem én állítom, hanem több, egymástól független forrásból -, hogy az eddigi tanításokkal ellentétben úgy néz ki, Jézus egyáltalán nem lehetett szegény, hanem gazdagnak, sőt királynak született? Egyszerű és logikus gondolat lehet, ha arra gondolunk, hogy őt szülőhelyétől távol taníttatták és vajon szegényen hová lehet eljutni a fejlődés érdekében? A másik, hogy amint azt tudjuk, királyok mentek meglátogatni születésekor. Vajon szegény embert meglátogatnak királyok? Nem hiszem.

Ennek fényében elkezdtem gondolkodni, hogy mi a baj a pénzzel, miért kell szándékosan befeketíteni?  Nem értettem sokáig, amíg nem találkoztam Szedlacsik Miklóssal, aki eloszlatta ezt a ködöt is fejemben és elmagyarázta teljesen logikusan. Mégpedig kezdve azzal a kérdéssel, hogy miért vagyunk itt, a Föld nevű bolygón? A legfőbb ok mindenki számára az a lelki fejlődésünk, ez nem vita. Bár beszélgetve emberekkel, rengetegen gondolják úgy, hogy ők bizony a kényelmes életért és a szórakozásért vannak itt, de legyen ez az ő problémájuk! Nekem az első, a lelki fejlődés szimpatikusabb.

Mikor tudsz szellemileg fejlődni?

Tudsz-e úgy tanulni, hogy közben azon jár az eszed, hogy mit adsz a gyereknek enni holnap,… meg holnapután; miből veszed meg az új cipőt, amit már megint kinőtt, pedig 4 hónapja vetted neki? Én biztos nem tudnék, nem menne a tanulás, az agyam fókusza csak a pénz előteremtésén lenne. Pedig van az a mondás: „Jó pap is holtig tanul.”

ÉS itt jön a lényeg, egy körfolyamat. Fejlődni csak tanulással lehet; tanulni pedig nyugalomban; Nyugalomhoz pedig az anyagi biztonság kulcsfontosságú, tehát kell a szükséges pénz mennyisége (nem összekeverendő a gazdagsággal). Bezárul a kör azzal, hogy a szükséges jövedelem előteremtését is MEG KELL tanulni! Lám-lám újra eljutottunk a tanuláshoz. Érdekes, nem?

Ennek előteremtési módjával kapcsolatban csak egy gondolat. Melyik jobb neked? Csak 1 ember (saját magad) munkájából részesülni 100 %-ban vagy 100 ember munkájából részesülni 1 %-ban? Gondolj csak bele, melyikkel érsz el több jövedelmet? Tovább megyek, melyik útiránnyal veszítesz többet, ha 1 ember valami oknál fogva nem tud dolgozni 1-2 napig vagy hétig? Elgondolkodtál már ezen?

DE van itt még valami… a fenti gondolatmenetet figyelembe véve.

Miért mondják szellemi vezetők, tanítók (tisztelet a kivételnek), hogy csak a szegénység (anyagi) a jó és, hogy a jólét a pénzzel együtt pedig az ördög játéka? Én, személyes véleményem szerint itt is valami félretájékoztatás van a „színfalak mögött” a célból, hogy lehetőleg ne túl sok ember legyen sikeres!

Zárásként:

Az én véleményem, hogy mivel itt vagyunk egy anyagi világban, ezért a pénzzel is kell foglalkoznunk pont azért, hogy ez ne legyen gond; és tovább léphessünk a következő fejlődési szintünkre, tudjunk mással is (sőt egymással is) foglalkozni, ne csak a pénz hajszolásával.

Mindezt tanulni kell a többi, életünkben felmerülő feladattal együtt és én erre alapos körüljárás után Szedlacsik Miklóst és az ő általa létrehozott szervezetet, a PPH-t tartom a legalkalmasabbnak.

MOST PEDIG RAJTAD A SOR! Ha még nem tetted meg, iratkozz fel hírlevelemre ITT most, vagy…
Óvatosaknak, ingyenes regisztrációért  Kattints IDE, ahol többek között eléred a tudatosságfejlesztő videók teljes választékát is. Figyelj! Őszintén, mit veszítesz egy ingyenes regisztrációból, ahonnan – ha nem tetszik – bármikor leiratkozol?
Tudatosaknak pedig hozzáférés azonnali módszerekhez, csatlakozás tanulóként a Nyílt Akadémia egyedülálló tudásanyagához, regisztráció után ITT , ha eleged van már a rengeteg hibás tudás miatti szenvedésből.

Nézz meg egy részletet Szedlacsik Miklós egyik előadásából:

A teljes videó pedig IDE KATTINTVA látható.

Persze ha kérdésed van, bátran jelezz az alábbi elérhetőségek valamelyikén!

Üdvözlettel,
Czank Ferenc
Harmóniateremtő Specialista

Tel.: +36-30-188-6123

E-mail: info@czankferenc.hu

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük