Hogyan Bánj Helyesen a Szüleiddel

Szia, üdvözöllek! Czank Ferenc vagyok.
Véleményem szerint ez egy olyan téma, ami szinte mindenkit érint valamilyen szinten. Van, akit azért, mert ő maga is szülő és van, akit azért, mert – amennyiben még élnek – vannak szülei. Most ezt a bejegyzést éppen egy multi cég étkezőjében ülve írom, körülöttem jönnek-mennek az emberek és azon gondolkodom, hogy ha vajon feltenném nekik kérdésként, hogy ki és miképpen vélekedik szüleiről … hát kapnék cifra és különböző érzelmi töltésű válaszokat, azt hiszem 😊

A legtöbben szerintem rögtön megfogalmaznának valami negatív kritikát, hogy így meg úgy törődtek vagy éppen nem foglalkoztak velük szüleik régen gyerekkorukban vagy esetleg a jelenben, nem? Biztos vagyok abban, hogy az emberek nagyon kis része mondana pozitív véleményt.

„Úgy fogod érezni, hogy a szülőd nem szeret eléggé, ha nem szerzed meg a szülőkkel való helyes bánásmód tudását.” Szedlacsik Miklós mester-coach, boldogság-specialista

Ahogy én tudom, amikor egy gyerek leszületik a bolygóra, egyrészről ő választja ki szüleit, másrészről úgy néz rájuk, mit Istenekre. Tehát amit tőlük hall, azt készpénznek veszi és el is tárolja magában. Plusz, ami döbbenet volt számomra – amikor megtudtam -, az, hogy sokkal nagyobb súlya van a mutatott példának, mint a szavaknak! Ezt tapasztaltam saját gyerekeinknél is.

Visszatérve szüleinkre, mit gondolsz hány ember mutogat szüleire és okolja őket azért, hogy hibásak a rossz nevelés miatt? Pedig szerintem ők egyszerűen azt tették, amit akkor, abban az élethelyzetben a legjobb döntésnek gondoltak. Így nem okolhatjuk, nem hibáztathatjuk őket. Mindemellett igaz, hogy rendesen elszúrtak sok mindent.

A jó hír, hogy van megoldás arra, hogy minden olyan régi, rossz beidegződést és szokást kijavítsunk, jobban mondva felülírjunk, amiket szüleinktől „hoztunk”. Fantasztikus módszert kapunk erre is Szedlacsik Miklóstól a Nyílt Akadémia képzésein, ahol konkrét folyamatot, technológiát ismerhetünk meg erre vonatkozóan egészen a felismeréstől a befejezésig. Én rajta vagyok már ezen az úton, jó pár helyzetet sikerült már felülírni és mondhatom csodálatos érzés, amikor sikerült egy eddig szinte megoldhatatlannak tűnő feladatot kipipálni 😊

Következzen egy konkrét saját történet vagy inkább egy érzés szüleimmel kapcsolatosan. Amikor a fentieket megtanultam és sikerült megoldani és plusz rájöttem, hogy nekem ezek után ennek a tudásnak a továbbadása a legfontosabb célom, akkor már csak hab volt a torta tetején az, hogy ezzel a szituációval még a megbocsátást is gyakorolhattam. Ugyanis e nélkül hiába is próbálna valaki fejlődni – nem fog menni, azt garantálni lehet. Nyugodtan kipróbálhatja bárki a megbocsátás nélküli fejlődést; amíg valakire is haragszik az életben, nem fog haladni egy méter sem! Hidd el megéltem ezt is. Amit már első bejegyzéseimben is említettem, én csak olyat írok, amit már magam megtapasztaltam, nekem fontos a hitelesség; én sem fogadok el tanácsot olyan embertől, aki valahol összeszedett információt próbál nekem „eladni”.

Teljes videóért KATT IDE

Összegzésképpen, miért nem haragudhatunk szüleinkre? Mert mi választottuk őket, és mert mindig az adott tudásuk szerinti legjobb döntés szerint neveltek minket!

MOST pedig RAJTAD A SOR! Amennyiben naprakész, további válaszokat akarsz, iratkozz fel hírlevelemre ITT .

Azonnali, minden életterületet átfogó megoldásokért pedig jelentkezz tanulónak a Nyílt Akadémiához és szerezd meg ezt a fantasztikus tudást.

Csak ennyit kell tenned:

  1. Ingyenes regisztrációért Kattints IDE (bármikor leiratkozhatsz)
  2. Majd a regisztráció után ITT folytatódik a beiratkozás folyamata (képzés bármikor befejezhető vagy szüneteltethető).

Ha kérdésed van, bátran jelezz az alábbi elérhetőségek valamelyikén!

Üdvözlettel,
Czank Ferenc
Harmóniateremtő Specialista

Tel.: +36-30-188-6123

E-mail: info@czankferenc.hu

 

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük