Hogyan Bánjunk Helyesen a Párunkkal

Szia, üdvözöllek! Czank Ferenc vagyok, Harmóniateremtő Specialista.
Előző blogbejegyzéseim között megtalálható az önmagunkkal való helyes bánásmóddal kapcsolatos írásom és az ezzel kapcsolatos véleményem.

Tudod, hány életterülettel kell helyesen bánnunk ahhoz, hogy nyugodtan élhessünk, szeretetben, békében és boldogságban? A válasz:10. Ezt én sem az általános iskolában tanultam … bár tanították volna és nem kellett volna várnom 30 évet arra, hogy igazi „használati útmutatót” kaphassak az életről. Egyszerű példa. Mi az első dolgunk, amikor megveszünk egy műszaki terméket a boltban? Hát természetesen elolvassuk a kezelési útmutatót, nem? Akkor kérdezem én, az iskolában miért nem tanították az élethelyzetek helyes kezelését??

Például gondolj csak bele, milyen ismereteket kaptunk önmagunkkal, párunkkal, szüleinkkel, gyerekeinkkel, szüleinkkel, más emberekkel, munkánkkal, pénzzel, környezetünkkel, hatóságokkal és a szellemvilággal kapcsolatos területekről? Úristen, e tudás birtokában mennyivel másképp döntöttem volna egyes szituációkban?!

Mindegy most már, rájöttem a múlttal nem érdemes foglalkozni, a lényeg a most és hogy innentől mit teszek! A jó hír az és boldog vagyok, mert a sors elvezetett egy olyan tudásanyaghoz egy olyan ember – Szedlacsik Miklós – vezette csodálatos szervezethez, ahol mindez egy helyre összegyűjtve megtalálható és az eltitkolt tudás mindenki számára most elérhető. Megmondom őszintén, először szkeptikus és óvatos voltam, mert a tanítás vészesen hasonlított egy „sz” betűvel kezdődő egyház tanításához, ezért alaposan utánajártam a kérdésnek. Megnyugodtam, mert kiderült, hogy semmi köze nincs hozzá, sőt Miklós kijelentette – blogomon a videótárban is megtalálható -, hogy Ő nem volt és nem is lesz egyetlen egyháznak és politikai oldalnak sem támogatója!

„Olyan világot élünk, hogy hiába a párodat szeretted az életedben a legjobban, ha nem sajátítod el a párkapcsolati tudást, nem fogsz jól élni a pároddal, illetve el fogtok válni.” Szedlacsik Miklós mester-coach, boldogság-specialista

Ennyi bevezető után a címről. Szóval a párkapcsolat és ezen belül a párunkkal való helyes bánásmód az előzőleg említett 10 életterületnek a második tagja. Eddigi életem során azt tapasztaltam, hogy ez a téma foglalkoztatja az embereket leginkább, szinte már óvodás koruktól fogva és emberek erre keresik leginkább a választ és a megoldásokat! Igazam van?

Elmesélek egy történetet. Ismerek egy embert, akiről tudom, hogy már kisgyerek korában is többé-kevésbé különbözött társaitól. Kevés barátja volt, jól meggondolta, hogy kivel ismerkedik, kivel játszik. Iskolás korában, amíg a többiek fociztak, ő zenét tanult és nagyon jól elfoglalta magát otthoni játékaival. Jól tanult és nagyon sokszor töprengett azon, hogy miért van ő itt a világon, mi a dolga és mihez kezd majd felnőtt korában? Párkapcsolatai is különböztek vele egykorú társaiétól, jól megfontolta – sokszor túlzottan is -, kivel ismerkedik. Akiről beszélek, őt napi szinten ismerem, naponta találkozok vele 😊 és most már azt is tudom, hogy kapcsolatai terén is sokkal-sokkal másképp alakult volna az élete, ha akkor, gyerekkorában szüleinek birtokában lett volna az a tudás – nem az Ő hibájuk -, amit most itt mindenki elsajátíthat Szedlacsik Miklóstól a Nyílt Akadémián keresztül.

Ízelítőül pár érdekes példa a tanításból. Tudtad, hogy normális esetben a férfi „húzza a szekeret”, a nő pedig tolja? Fordított esetben nem működik! Másik. Tudod-e mire vágyik a férfi? Válasz: bizalomra, elfogadásra, pozitív megítélésre, felnézzenek rá, helyeslésre és megerősítésre.
Mire vágyik a nő? Válasz: gondoskodásra, megértésre, tiszteletre, hűségre, elismerésre és megnyugtatásra. Mindezeket most nem fogom és nem is tudnám részletezni. Én nem szeretnélek tanítani téged és senki mást sem, nem érzem magam erre hivatottnak, erre a legmegfelelőbb ember Szedlacsik Miklós, Ő tud adni átfogó tudást, éppen ezért teszem fel az előadásaiból részleteket oldalamra. Viszont tudnod kell, hogy ezek az előadások „csak” tudatosságfejlesztő és ébresztő jellegűek; konkrét és a mindennapokban használható megoldásokat a képzéseken kaphatsz.

A fentiek a saját véleményemet tükrözik kapcsolódva a PPH és a Nyílt Akadémia hatalmas tudásanyagához. Ha még nem tetted meg, további információkért iratkozz fel hírlevelemre ITT most és ha kérdésed van, bátran jelezz az alábbi elérhetőségek valamelyikén!

Üdvözlettel,
Czank Ferenc
Harmóniateremtő Specialista

Tel.: +36-30-188-6123

E-mail: info@czankferenc.hu

 

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük