Hogyan Tudsz te is Átszállni a Mókuskerékből Saját Hajódra

Szia, üdvözöllek! Czank Ferenc vagyok.
Nos, ez a téma szerintem több évszázada foglalkoztatja az embereket, de mindenképpen nagyon régi. Minden ember szereti a szabadságot, szeretné nyugodtan leélni életét és nem hiszem, hogy van olyan egyén, aki szereti a szenvedést, nem? A válasz is egyértelmű. Viszont akkor miért élnek inkább „rabszolgaságban” és miért szenvednek nap mint nap?? Hogy miért? Hát csupán azért, mert megszokták; és nincs információjuk, vagy nincs képességük az ellenkezőjére – pedig sokan még azzal is tisztában vannak, hogy mi lenne nekik a jobb. Na, ezért érdemes és szeretek is emberekkel foglalkozni, elemezni szokásaikat (a sajátjaim sem kivételek természetesen).

 

Véleményem szerint háromféle embertípus létezik, most csak a felnőtt korúakat nézve. Az alkalmazott, a kényszervállalkozó és a szabad vállalkozó. Első kettő leginkább – persze tisztelet a kivételeknek – a túléléséért vagy a biztonságáért él. Te melyikbe sorolnád magadat?

Szóval, gyakran figyelem az embereket és visszagondolva gyerekkoromra, hát … nem vagyok biztos abban, hogy a régmúlttal összehasonlítva ma boldogabbak az emberek. Véleményed?
Pedig szerintem senki sem így indult megszületésekor útjára ebben a világban. Elég megnézni egy kisgyereket (nekem könnyű, mert van kettő is) és rögtön szembetűnő, amiről beszélek. Csupa jókedv, vidámság, folyamatos pörgés – mint egy örökmozgó 😊

Mi lehet ennek az oka? Hát megmondom. A gyerekek még tudják, hogy az élet szép, nincsenek félelmeik, igen magas az általános hangulati szintjük és folyamatos az energia utánpótlásuk.

Miről is beszélek én? Arról, hogy szerintem két lehetőségünk van: felismerjük és utána megtanuljuk hiányzó képességeinket, ami által KÉPesek leszünk kiszállni abból a bizonyos aranyos erdei állatka által hajtott kerékből. Másik, hogy maradunk a jelenlegi, megszokott életvitelünknél és nem haladunk egy tapottat sem előre. „Jó hír” az ilyen embernek, hogy folyamatosan tud panaszkodni 😊 Kérdés csupán az, hogy melyik a jobb neked?

Én annak idején, amikor először kimondtam magamban azt, hogy ELÉG VOLT; akkor meghoztam egy döntést, mégpedig azt, hogy letérek az előre kitaposott ösvényről és áttérek saját utamra (úgymond saját hajómra), mert rájöttem, hogy az a saját fejlődésemért van, és csak az vezet előre … bár ezt elég sokan másképp látják … most még!

Szóval elindultam, a „hogyanokról” kezdetben még fogalmam sem volt, csak azt tudtam – de azt erősen -, hogy van előttem egy kép, amit elérek, kilépek a szürkeségből és felépítem saját életemet olyannak, ami emberhez méltó! Van az a mondás, hogy: aki keres, az talál, biztosan ismered te is; hát ez működik teljes mértékben, megtapasztaltam nem egyszer. Viszont a másik része is működik, hogy ha valaki kifogást keres, az pedig azt kapja meg … mindenki amit megérdemel, nem?

De van itt még más is. Attól kezdve elindult valami az életemben, először minden csodásnak tűnt, nagyon élveztem, hogy amit elterveztem, az be is vált, viszont az élet egyre inkább „VIZSGAFELADATOK” elé állított. Mit jelent ez? Hát annyit – megjegyzem ilyenkor szokott a legtöbb beszari ember visszafordulni -, hogy megtapasztaltam azt a tényt, hogy kis célokért kis feladatot, nagy célokért nagy feladatokat, egekbe érő célokért pedig hegy-magas feladatokat kell megoldani és abból a sokat emlegetett kényelmi zónából is rendesen ki kellett lépni többször is. Sőt, még azt is el kellett fogadnom, hogy fekete bárányként néznek majd rám emberek, leginkább a rokonok és közeli ismerősök. Nem tudom, voltál e már hasonló helyzetben? Elég SOKSZOR POFÁRA ESTEM és mindig FEL KELLETT ÁLLNI!

Hála teremtőmnek megérte a fáradságot, mert több évnyi küzdelem után most már látom az alagút végén a világosságot, amit Aranykornak nevezünk és tudom, hogy nagyon sok lépcső megtétele után most konkrétan tudom mi a feladatom és azt is, hogy konkrétan mit is kell tennem ezért nap, mint nap. Ezért érdemes hajnalban felkelni J Hívlak téged is, legyél te is ennek a közösségnek, csapatnak részese, éld meg ezt a szabadságot, érezd át ezt a fantasztikus, felemelő érzést!

Természetesen én nem mindenkihez szólok, tehát ha Te úgy érzed, neked nem aktuálisak a fentiek, akkor inkább ne is kövesd tovább blogbejegyzéseimet.

MOST pedig RAJTAD A SOR! Amennyiben naprakész, további információt akarsz, kattints az alábbi képre!

 

Tudom, hogy azok közül, akik ezt a levelet olvassák, csak 15%-a fog befektetni a saját életébe. Nekik tudok csak segíteni, elérni a boldogságot, szeretetet, békességet. Te döntöd el, hogy te köztük leszel-e?

Ha kérdésed van, bátran jelezz az alábbi elérhetőségek valamelyikén!

Áldás,
Czank Ferenc
Harmóniateremtő Specialista

Tel.: +36-30-188-6123

E-mail: info@czankferenc.hu

 

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük