Másokkal való Bánásmód Titka

Másokkal való Bánásmód Titka

Szia, üdvözöllek! Czank Ferenc vagyok.
Sorban a következő a másokkal való bánásmód tudása azon életterületeink közül, amiket helyesen kell kezelnünk a boldog és szabad élet eléréséhez.

Egy idézet: „A másokkal való helyes bánásmód tudása nélkül tele leszel problémával.” Szedlacsik Miklós mester-coach, boldogság-specialista

Éppen most gyerekeinknek – mint magántanulóknak – választott iskolánk udvarán írom ezt a blogbejegyzést. Szép őszi környezet vesz körül, szélcsendes időben távoli madár, kutya és egyéb állathangok hallatszanak; messzeségben pedig a zalai dombok színpompás látványa. Épp az elmúlt hétvégén jártunk Bakonynánán, a Római Fürdőnél, a mostanihoz hasonló csodálatos időben. Figyelj, ami látvány ott van ilyenkor, az valami elképesztően szép, javaslom ha még nem jártál arra, tedd meg, még nem késő!

Szóval, ennyi előjáték után a cím. Elgondolkodtam, gyerekkorom óta mennyi féle emberrel és mennyi féle emberi személyiséggel találkoztam már. Rengeteg negatív és szinte ugyanannyi pozitív tapasztalást gyűjtöttem azóta. Volt akivel nagyon jól „kijöttem” és voltak akikkel nem igazán. Te hogy vagy ezzel a kérdéssel, mindenkivel jó kapcsolatban voltál gyerekkorod óta és ez tart azóta is? Vagy tapasztaltál változásokat? Jó lenne emberekkel nagyon jó kapcsolatot fenntartani? Miről is beszélek.

Arról, hogy visszagondolva olyan régmúltra, amire még képes vagyok, folyamatosan változott életemben az emberekkel való kommunikációm. Hogy miért van ez így, arra csak mostanában jöttem rá – némi útbaigazítással. Az biztos, hogy kicsi gyerekkoromban szinte mindenkivel jól kijöttem, viszont arra is emlékszem, hogy ez erőteljesen megváltozott, mégpedig iskolakezdésemmel egyidejűleg. Mi van? Ez döbbenet, ha jól visszagondolok arra az időszakra! Mi lehet ennek az oka? Évekig ülhetnék egy helyben, akkor sem jönnék rá magamtól, mert ezt persze nem tanították az iskolában!!

Na, de sebaj, mert most már megtanultam. Kitalálod hol? Persze, hogy a Nyílt Akadémiánál Szedlacsik Miklós segítségével J Belegondoltam, hogy ha ez így megy tovább, pár év múlva nem lesz problémám, aminek megoldásán töprengve ölbe tett kézzel ülhetnék – azért ezt biztosan túlélem valahogyan 😉

Azért is választottam ezeket a tanításokat, mert egyrészről azonnali és konkrét megoldásokat kaptam, másrészről pedig azért, mert azokat a dolgokat megerősítette és igazolta számomra, amiket már eddig megtanultam és megtapasztaltam!

Mondok egy példát (ne ijedj meg, nem váltok át hangoskönyvre). Jó pár évvel ezelőtt történt, már azt sem tudom hány éve, hallottam egy naggyonn hasznos tanácsot. Mégpedig azt, hogy figyeljem csak meg, a legtöbb ember úgy fog velem szemben viselkedni, ahogy én vele. Persze ehhez nem árt, ha egy kicsit ráismerek az adott ember személyiségére. Mit jelent ez? Azt, hogy például, amennyiben én jókedvűen beszélek valakivel vagy haragosan, hát nagy valószínűséggel hasonlót kapok vissza tőle. Másik példa: én több országon belül és több gyárban megfordultam és ott elkezdtem és gyakorlatommá vált az, hogy embernek nézem mind a portást és az igazgatót, esetleg gyártulajdonost egyaránt. Képzeld, ettől kezdve ők is ugyanezt adták vissza nekem, így a kommunikáció rögtön átfordult vagy megmaradt emberi szinten, sokkal tisztább lett.

Igazából ennyit gondoltam mára a más emberekkel való kapcsolatról, ami szerintem egyik fontos tényező a problémamentes élet eléréséhez. Az alábbi videóban Szedlacsik Miklós beszél erről a témáról más szemszögből megvilágítva.

Teljes videóért KATT IDE

MOST pedig RAJTAD A SOR! Amennyiben naprakész, további válaszokat akarsz, iratkozz fel hírlevelemre ITT .

Azonnali, minden életterületet átfogó megoldásokért pedig jelentkezz tanulónak a Nyílt Akadémiához és szerezd meg ezt a fantasztikus tudást.

Csak ennyit kell tenned:

  1. Ingyenes regisztrációért Kattints IDE (bármikor leiratkozhatsz)
  2. Majd a regisztráció után ITT folytatódik a beiratkozás folyamata (képzés bármikor befejezhető vagy szüneteltethető).

Ha kérdésed van, bátran jelezz az alábbi elérhetőségek valamelyikén!

Üdvözlettel,
Czank Ferenc
Harmóniateremtő Specialista

Tel.: +36-30-188-6123

E-mail: info@czankferenc.hu

 

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük