Mi a Brutálisan Őszinte Igazság a Befektetések Területén

Szia, üdvözöllek, Czank Ferenc vagyok!

Mi jut eszedbe, ha azt hallod, befektetés? Legtöbbször valami pénzzel vagy befizetéssel kapcsolatos fogalom, nem? Hányszor hallottuk a múltban azt, hogy fizess be havonta valamennyi összeget valami számlára vagy nyugdíjalapba és akkor majd öregkorodban nyugodt lehetsz, lesz elégendő pénzed, nem kell dolgoznod.

Ezzel minden rendben is volt, ha jó helyre fizettük be a havi kis pénzünket, tehát nem vált „köddé” az idők folyamán, és akkori sincs vele semmi baj, ha csak a fizikai síkot nézzük. De van nekünk szellemi és lelki részünk is. Mi a helyzet azokkal? Mi volt régen a stratégia? Hát jóformán semmi, igaz?

Nekem van egy elképzelésem, miszerint ha a fizikai testünknek minden nap kell energia bevitel (étel, alváskori töltődés), akkor szerintem a lelkünknek is szükséges valamiféle napi visszapótlás, regenerálódás az aznapi energiafelhasználás mértékétől függően. Őszintén, de tényleg, visszaemlékezve gyerekkorunkra, mennyit foglalkoztunk ezzel? Semmit.

Ennek szerintem két oka lehetett. Egyik, a tudatlanság, ami nagy részben az oktatási rendszerre vezethető vissza; nem biztos, hogy a legfontosabb célok között szerepelt a teljes tudás átadása emberek – még jól érezték volna magukat és kevésbé lehetett volna manipulálni őket!?

A másik ok, amiért nem foglalkoztunk tudatosan a lelkünk napi táplálásával az az, hogy lényegében nem is kellett. Miért? Azért, mert ment az önműködően. Bármikor visszaemlékezve gyerekkoromra, minden nap – pláne iskolaszünetekben – annyira, de annyira jól éreztem magamat, hogy öröm volt minden percem. FELSZABADULTAN BICIKLIZTEM A NYÁRI NAPSÜTÉSBEN – hozzáteszem akkoriban még nem 40 fokos volt a hőség 😊

UJJONGVA SZÓRTAM MAGAMRA AZ ŐSZI LEHULLOTT SZÍNES FALEVELEKET, TÉLEN PEDIG MIKULÁS KÖRNYÉKÉN LEESETT AZ ELSŐ HÓ, ÉLVEZETTEL SZÁNKÓZTAM és nem láttuk a földek fekete színét egészen március elejéig. Szóval ez volt a múlt. Ellenben mi van most? Vizsgáljuk meg a mai embert.

A gyerekek nagy részének mennyi lehetősége és esélye van a mi gyerekkorunkban átélt élményekre? A felnőttekről nem is beszélve! Szerintem csak töredéke. És most kapcsolhatnám ide a tegnapi bejegyzésem témáját és szövegét is egy az egyben, mivel itt jön be a képbe az emberek felismerése. Ha már „körülményeik” nem teszik lehetővé a jó hangulatukat – ugyanis a lelki táplálékunk adja ennek nagy részét -, akkor majd ennek elérésére keresnek különféle eszközöket; sajnos a választás nem sikerül mindig a legjobban.

Kicsit visszakanyarodva az elejére, hogy mit is nevezhetünk befektetésnek? Az én egyéni véleményem az, hogy külön kell választanunk ezt a fizikai és a lelki síkunkra vetítve.

A „kézzel foghatóra” vonatkozóan találhatunk az interneten és a médiában DÖBBENETES MENNYISÉGŰ információt és ebből választhat mindenki a maga gondolatvilágához leginkább elfogadhatót. Azért itt is érdemes alaposan körültekinteni, nehogy tévútra kerüljünk. Te melyiket választanád a leggyakoribbak közül: pénz letét bankba vagy otthon gyűjtve, lakás-előtakarékosság, ingatlan? Én ezek közül egyiket sem választanám. Miért? A pénz értéke folyamatosan romlik, bankokban nem bízok meg, ingatlannak kapcsolatban gondolj csak bele, mennyit ér attól a pillanattól fogva, ha mondjuk nem kívánatos szomszéd költözik oda?

VAN MÉG EGY, amit – most már igen -, de régebben nem értettem, miért nem reklámozzák? Ez a befektetési forma még mindig a fizikai oldalt nézve a befektetési arany. Most nem fogom ezt kitárgyalni, ha kíváncsi vagy miért, nézz utána az arany értékének több száz évre visszamenőleg akár. Mit lehetett pl.1 kg arany árából megvenni 30 évvel ezelőtt és most.

Nézzük most a lelki és szellemi befektetési formákat. Mibe lehetséges egyáltalán, milyen eszközeink vannak és vajon kell ez nekünk? Eszembe jut rögtön az oktatás: jó lehet abban az esetben, amennyiben az életre tanít (én 20 évig tanultam, abból kb.10%-ot használok: leginkább írás-olvasás-számolás)! Mit mond neked az alábbi idézet?

„Mindenki, aki fejlődni szeretne, a jövedelmének legalább a 10 %-át be kell fektetnie a saját tudásának fejlesztésébe! Tudás nélkül nincs fejlődés!” – Szedlacsik Miklós mester-coach, boldogság-specialista.

Szerintem ITT A LÉNYEG és ez az, amit szerintem előlünk és szüleink elől is eltitkoltak a múltban és jelenleg is, nem? Pedig ez az, amit ha egyszer valaki megszerez, azt soha nem lehet elvenni tőle. Egy kivétel azért van – tudtam meg Szedlacsik Miklóstól -, konkrétan az, hogy rossz hangulatban az ember nem használja a megszerzett tudását. Ez elgondolkodtató! Itt is vélek felfedezni valamit az állami „ingyenes” oktatási területen.

FANTASZTIKUS ÉRZÉS belegondolni abba, hogy MOST egy olyan közösségben tevékenykedek, ami azért jött létre, hogy embereknek átadja az Aranykorban elengedhetetlenül fontos és szükséges tudást, hogy ezáltal legyenek képesek életüket átkormányozni a Boldog, Szeretetteljes és Békés vizekre. Én NEM ismerek olyan embert, aki nem ezt szeretné elérni! Sokszor csak nézem gyerekeinket és boldogság önti el szívemet, amikor látok őket játszani és látom bennük egy kicsit magamat is saját gyerekkoromban 😊 Kívánom minden embernek ezt az érzést, aki ezt még nem élte át!

MOST RAJTD A SOR! Ha te is vágysz erre, akkor ne habozz, tarts velem! Amennyiben naprakész, további válaszokat akarsz, iratkozz fel hírlevelemre ITT .

Azonnali, minden életterületet átfogó megoldásokért pedig jelentkezz tanulónak a Nyílt Akadémiához és szerezd meg ezt a fantasztikus tudást. Tudom, hogy azok közül, akik ezt a levelet olvassák, csak 15%-a fog befektetni a saját életébe. Nekik tudok segíteni, elérni a boldogságot, szeretetet, békességet. TE DÖNTÖD EL, HOGY KÖZTÜK LESZEL-E!?

Ezért csak ennyit kell tenned:

  1. Ingyenes regisztrációért Kattints IDE
  2. Majd a regisztráció után ITT folytatódik a beiratkozás folyamata a tandíj utalásával.

Nézz meg egy részletet Szedlacsik Miklós egyik tudatosságfejlesztő előadásából:

A teljes videó  ITT érhető el.

Ha kérdésed van, bátran jelezz az alábbi elérhetőségek valamelyikén!

Áldás,
Czank Ferenc
Harmóniateremtő Specialista

Tel.: +36-30-188-6123

E-mail: info@czankferenc.hu

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük