Mit adj át gyermekednek, hogy a jég hátán is megéljen felnőttként

Szia, üdvözöllek! Czank Ferenc vagyok.

Természetesen itt most nem az anyagiakra gondolok, hanem a szellemiségre, ezen belül olyan saját tapasztalatra épülő dolgokra, amiket te is bátran nyújthatsz gyermekednek, teljesen mindegy, hogy mit olvastál eddig az interneten.

Rögtön az elején tudnod kell, hogy a mi gyerekeink kezdetektől fogva NEM az állami oktatásban részesülnek, hanem itthon tanulnak magántanulóként. Blogomban nem írom ki az iskolák nevét, ha kíváncsi vagy rájuk, írj egy e-mailt és én válaszolok. Ja, és hozzátartozik az is, hogy szeretnék egy elterjedt hiedelmet eloszlatni fejedben, mégpedig azt, hogy ez a fajta oktatás DRÁGA! Hidd el, tapasztalatból mondom, hogy összevetve a különböző oktatási rendszerekkel, majdhogy nem OLCSÓBBRA JÖVÜNK KI, ha most még furcsán hangzik, de így van 😊

Annak idején, amikor nagyobbik lányunk közeledett az iskolás korhoz, minden szülőhöz hasonlóan mi is a legjobbat akartuk neki, és átállt gondolkodásunk egyfajta kereső üzemmódra. Ugye, van az a mondás, hogy: „Aki keres az talál”. Nekünk is érkezett a segítség, hála teremtőmnek több olyan iskolát megismertünk, ahol a gyerek van a középpontban, az ő érdekére helyezik a hangsúlyt.

Azt mindenképpen érdemes tudni, hogy az első három – négy év az iskolában meghatározó a gyereknek kilépve az óvodából vagy a teljes mértékben otthoni környezetből. Ekkor nem mindegy, mi veszi körül és milyen „nevelésben” részesül. Természetesen később sem, de eleje meghatározó a későbbiekre vonatkozóan.

Kicsit menjünk vissza a múlt évezredbe 😊, mondjuk nagyszüleink vagy még inkább az ő szüleik idejére. Akkor még működött az önfenntartó életmód, az élő paraszti kultúra eltartotta a családokat, a gyerekek nagyrészt átvették szüleik mesterségét. Úgy is lehet mondani, hogy belenőttek abba az életformába! Ezzel ellentétben mi van ma?

Önfenntartásról nem beszélhetünk, szinte mindent áruházakban, szupermarketekben vagy jobb esetben kézművesektől szerzünk be, igaz? És mi a helyzet a gyermekeinkkel és a jövőjükkel? Mibe nőnek fel, mit látnak? Mert ugye a régmúltban az alapvető az volt, amit látott a gyerek, beszélni nem is nagyon kellett, szinte mindent, az élethez szükséges információt a szemével gyűjtött össze – és ez elegendő volt.

Hadd mondjak még valamit! Nekem a nagy felismerések közé tartozik, hogy a gyereknek súlyozva, kb.20-30%-ban számít a nevelési szándékkal kimondott szó és 70-80%-ban a mutatott MINTA.

Most értünk el a lényeghez, ami konkrétan a GYERMEKNEK MUTATOTT MINTA!

Igen ám, de honnét meríthetünk mintát, ha én és te már nem a régi kultúrában nevelkedtünk fel? Mit tudunk átadni nekik, amit aztán majd ők is tovább adhatnak? Ez itt a nagy kérdés, nem? Bizony ám!

És még csak most jön a java, én nem törődtem bele, hogy „csak” azt a mintát vigyem tovább, amit a szüleimtől kaptam, hanem nagyon tetszett mindig is a hagyományos önfenntartó, paraszti kultúra, ahol tisztában voltak emberek az etikával és boldogságban, szeretetben és békében éltek kis közösségekben. Ők tudtak valamit, amit nekünk, ennek hiányában be kell szerezni valahonnan, mintát kell gyűjteni! Csak ekkor vagyunk képesek céltudatos, életerős gyerekeket nevelni, akik még a jég hátán is képesek lesznek megélni.

Alaposan körülnéztem a piacon jelenleg fellelhető tanítások tekintetében, ugyanis arra is rájöttem, hogy először mi magunknak kell olyanná válni, amilyen minőséget a gyermekeinknek szeretnénk továbbadni, mutatni.

TEHÁT KÉPESSÉGEKET, HASZNÁLHATÓ TUDÁST KELL SZEREZNI.

Van itt még valami! Nem elég a felismerés, hogy mit csinálok rosszul, mit kellene másképp csinálni, mert ebből nem tudom meg a „hogyant”. Kellenek konkrét módszerek; kell, hogy kézen fogva legyünk vezetve az úton a rengeteg olyan buktatót vagy „pocsolyát” elkerülve, amibe mások már egyszer beleléptek! Ugyanis már nincs idő próbálkozni, nincs helye a temérdek hibázásnak, mivel itt az idő az Aranykor előkészítésének!

Hála teremtőmnek rátaláltam egy olyan emberre – Szedlacsik Miklósra -, aki létrehozott egy olyan politika és vallás mentes szervezetet – PPH -, ami mindarra megoldás lett, amit kerestem és a fentiekben leírtam. A gyakorlatba sikerült átültetni, része a tanításoknak – Nyílt Akadémia – önmagunk fejlesztése tíz életterületre kivetítve, így bátran és könnyedén vesszük az „akadályokat” és ezt látják gyerekeink, akik a mintát látván, magukba szívják ezt az igaz tudást.

MOST PEDIG RAJTAD A SOR! Ha még nem tetted meg, iratkozz fel hírlevelemre ITT most, vagy…
Óvatosaknak, ingyenes regisztrációért  Kattints IDE, ahol többek között eléred a tudatosságfejlesztő videók teljes választékát is. Figyelj! Őszintén, mit veszítesz egy ingyenes regisztrációból, ahonnan – ha nem tetszik – bármikor leiratkozol?
Tudatosaknak pedig hozzáférés azonnali módszerekhez, csatlakozás tanulóként a Nyílt Akadémia egyedülálló tudásanyagához, regisztráció után ITT , ha eleged van már a rengeteg hibás tudás miatti szenvedésből.

Persze ha kérdésed van, bátran jelezz az alábbi elérhetőségek valamelyikén!

Üdvözlettel,
Czank Ferenc
Harmóniateremtő Specialista

Tel.: +36-30-188-6123

E-mail: info@czankferenc.hu

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük