Módszerek és Bámulatos Tapasztalatok, Mire és Hogyan Ne Tanítsd Gyermekedet

Szia, üdvözöllek! Czank Ferenc vagyok.
Nos, tapasztalataim alapján ez az, amit szülők szeretnének szívből, és mellette tökéletesen csinálni és ez az, amit legtöbbször elbaltáznak. Miért? Csupán információhiány miatt, viszont kivétel nélkül csupán jó szándékkal vezérelve 🙂Miért? Amit ezután olvasol, azt én kipróbáltam,megtapasztaltam, soha nem voltam híve a „hallom valahol aztán leírom”-nak! Szóval, én úgy látom, hogy a gyerekkel való bánásmód/nevelés egy olyan sarkalatos téma, amiről minden gondolkodó ember tudja, hogy jövőnket alapjaiban határozza meg. Tudja ezt a„másik” oldal is, nem véletlen a mai oktatási rendszer erre épülő felépítése 😉 és az sem véletlen – és pont ebből fakad -, hogy a mi gyerekeink csak részben vesznek ebben részt és leginkább az ÉLETszerű helyzetekre fektetjük a hangsúlyt náluk. Ha te is az otthonoktatást részesíted előnyben, szívesen felveszem veled a kapcsolatot, ne habozz, jelentkezz bátran!

Nekem legelső, neveléssel kapcsolatos anyag Brian Tracy – Főnix szemináriuma volt, amiben egy külön fejezet szól a „szeretlek”szó napi többszöri őszinte kimondásáról és hibázás esetén bocsánatkérésről, amit jelen esetben a szülőnek kell a gyerek felé megtenni. Őszintén megmondom kezdetben nem volt egyszerű megtenni azért, mert addig nem volt része szokásrendszeremnek, másrészről meg azért, mert konkrét megoldást nem tartalmaz az anyag, nekem kellett kitalálni a „hogyan”-t. Egyébként csodálatos módon megváltozott gyerekeinkkel a kapcsolatom ezután, hidd el megéri! És azt tudtad, hogy a gyerek onnan méri le a szeretetet, hogy mennyi minőségi időt szentelünk neki! Az ölelés meghatározó szerepéről már nem is beszélve! Ja, és nem utolsó sorban TILOS a gyerek előtt a szülőknek veszekedni!! A gyerek ilyenkor úgy éli meg, hogy szülei őt nem szeretik.

Másik nagy mérföldkő volt életemben, amikor megismerkedtem az egykori Magyarok Szövetsége tagjaival, Hintalan Lászlóval, V.Molnár Józseffel, Pap Gáborral, Géczy Gáborral. Tőlük megkaptam a választ többek között a gyerekrajzok jelentése, mozgásformák, magyar népi kultúra, népzene, népmese, néptánc stb. tekintetében, mindezt gyerekekre kivetítve is! Ebben az időben már kezdett kirajzolódni fejemben, mi a különbség a között, amit körülnézve látok a világban, és amiben felnevelődtem azzal összehasonlítva, ami az igazi valóság.Hát van különbség és éppen ezért kezdődött az igazi feladat és kihívás, amikor a gyerekek iskolás korba kerültek, jöttek a nagy-nagy kérdőjelek! Majdnem egy évig kerestük, kutattuk, gyűjtöttük a tapasztalatokat, mi is lesz a legjobb a gyerekeink számára? Tudod, aki keres, az talál alapon „jött is” a megoldás, mégpedig egy alapítványi iskola formájában,ahol hozzánk hasonlóképpen gondolkodó iskolavezetésre találtunk. Ez tartott négy évig, mivel folyamatosan figyeltük gyerekeink fejlődését, és úgy éreztük váltanunk kell, így jelenleg egy másik iskolához tartozunk magántanulóként,ahol újabb megtapasztalások, felismerések következnek – ebben biztos vagyok.Ezekről folyamatos tájékoztatást fogok adni blogomban, ezért, ha nem akarsz róla lemaradni, iratkozz fel hírlevelemre ITT és naprakész információkat kapsz a jövőben is.Most jutott eszembe egy másik nélkülözhetetlen dolog és ami bámulatos felismeréseket/tapasztalásokat adott. Ez pedig a fegyelmezés kérdése. Voltál már olyan helyzetben – ha szülő vagy -, hogy el akartál érni valamit gyerekednél vagy csak egyszerűen vissza akartad terelni a helyes útra és valahogy nem-igazán-sikerült? Kezdetben nálam is sűrűn előfordult, egészen addig, amikor is megtudtam – utána tapasztaltam is -, hogy a gyereket hibázás esetén nem megbüntetni kell, egyszerűen szülőként tudatosnak és higgadtnak maradva rávezetni a hiba kijavításának módjára. A büntetéssel egy negatív emlékképe lesz a gyereknek és a legközelebbi hasonló helyzetben ez „előugrik” és ezért a tudatalattijából vezérelve elhallgatja majd azt – ez sokkal rosszabb.

Ha el akarok nála érni valamit, akkor pedig addig mondom neki – ha kell 5-ször is -, amíg „átmegy”. És csak ezután következhet a hangnem és erősség emelése és csak a legvégén érdemes a fizikai cselekedetek mezejére lépni! Na, ez így túl egyszerűnek tűnik vagy lehet azt mondod, hogy csak duma. Hát megnyugtatlak, nem az, működik, kipróbáltam 🙂 Igazság az, hogy akkor vált igazán gördülékennyé és átláthatóvá az egész, amikor megismertem a PPH-t és a Nyílt Akadémia tudástárát, konkrét megoldásokon keresztül, Szedlacsik Miklós közvetítésével és tanításával. „Habvolt a tortán”, amikor képzések egyikén megtudtam, hogy a családi hierarchia-ban hol a gyerek igazi helye, és ekkor áll be egy a család a helyes útra… na, az volt döbbenetesen ütős!!

De nem csak egyetlen sikeres esetről van szó, hanem rajtam kívül ismerek olyan szülőket, akiknél hozzánk hasonlóképpen működik a fenti módszer.

MOST RAJTAD A SOR! Amennyiben azonnali válaszokat akarsz, iratkozz fel hírlevelemre ITT .

Azonnali megoldásokért pedig jelentkezz tanulónak a Nyílt Akadémiához és szerezd meg ezt a fantasztikus tudást.

Csak ennyit kell tenned:

  1. Ingyenes regisztrációért KattintsIDE (bármikor leiratkozhatsz)
  2. Majd a regisztráció után ITT folytatódik a beiratkozás folyamata (képzés bármikor befejezhető vagy szüneteltethető).

Ha kérdésed van, bátran jelezz az alábbi elérhetőségek valamelyikén!

Üdvözlettel,
Czank Ferenc
Harmóniateremtő Specialista

Tel.: +36-30-188-6123

E-mail: info@czankferenc.hu

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük